Internetcafé de Muze
door: Peter Mertens
______________________________________________________
De omzwervingen op het Web beu trok ik zuidwaarts. Op naar de krochten van Limburg, ik wilde niet weten waar ik was, niet eens verloren raken in cyberspace. Ik reed links en rechts, werd dorstig in de file en reed blind over de Maas de Markt van Maastricht op. De eerste parkeerplaats op recht op een bierpomp af. Dat ging goed. Stop, bier. En wodka. Een bord worst en vlaai erbij. Ik wist niet waar ik was.
Over de rand van het derde bier keek ik op. Ik was in een café, café de Muze. En dat was mooi. Precies wat ik nodig had.
'Internet café de Muze', las ik, 'web-surfen op
de markt. Muze@pi.net.' Eh, dit klopt niet. Meer bier dacht ik, ik ben niet ver genoeg weg, mijn geheugen moet gewist. Maar, het was waar. In de hoek zag ik een tafel, daar waar de gokkast had moeten staan of de leestafel, met twee beeldschermen, PC's en kabel en onmiskenbaar Netscape op het scherm. Meer bier zou niet helpen, ik waande me een tuinman in Isfahan.

"Barman, zie ik het goed?".
"Jawel hoor, u mag hier web-surfen, contact leggen met musea, bibliotheken, professoren en alle mogelijkheden van Internet, tegen betaling. Wij zijn het eerste echte

_____________________________________________________

TYP FRONT | | VOLGENDE -->

©1995 TYP/Typografisch Papier and the author