TTYPP door Hans Frederiks

By | July 1, 2014

Nu – eindelijk – los van papier hier:

 

http://www.hansfrederiks.com/?p=954

 

TYPOGRAFIE HERLEEFT IN TTYPP, ‘TITI WAI PIPI’

Dit interview met Peter Merten en Max Kisman van TTYPP maakte ik in 2012 en het verscheen in Dzone 140.

Interview met Max Kisman en Peter Mertens van TTYPP

TYP/Typografisch papier werd in 1986 op een verjaardagsfeest opgericht. Initiator Max Kisman verklaarde die avond de oorlog aan de staat van de design, typografie en de smaak van de Nederlandse esthetische elite. Later verschenen publicaties over design, typografie, kunst en literatuur. Nu is er de eerste uitgave van TTYPP (zoals ze inmiddels heten) op de iPad, in samenwerking met de uitgever van Dzone, de IIIPublishers. Dzone sprak met Max Kisman en Peter Mertens over TYP, TTYPP en de staat van de typografie op dit moment. En natuurlijk over de nieuwe app.

Typografie herleeft in TTYPP, ‘Titi Wai Pipi’