Evidence

By | October 25, 2017

Evidence verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling van Jan Dietvorst en Roy Villevoye van 13 mei tot en met 16 juli 2017 in Argos in Brussel. De in hun gezamenlijke filmwerk gebruikte wijze van monteren is in dit boek toegepast op 144 foto’s uit hun archief. In een collage van beelden komen hun uiteenlopende interesses en thema’s samen. Kunsthistoricus en curator van de tentoonstelling Andrea Cinel gaat in zijn bijdrage aan het boek in op de niet verhalende en non-lineaire wijze waarop in hun werk verbanden worden gelegd en betekenis wordt gegenereerd. Filmmaker en cultuursocioloog An van Dienderen plaatst hun werk buiten het traditionele documentaire genre dat zich volgens haar kenmerkt door een voorspelbare claim op de werkelijkheid en een vaststaande gezagsverhouding tussen de filmmaker en zijn onderwerp. Haar tekst is een pleidooi voor de cinematografie van beeldend kunstenaars.

Formaat boek 15 x 20 cm, genaaid, gebonden in paperback

Omvang 168 pagina’s

Oplage 700 exemplaren.

Prijs 15,00 euro

Verschijningsdatum 6 november 2017

Met teksten van Andrea Cinel en An van Dienderen

Een uitgave van Jap Sam Books & Argos

Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds